pigghalsbånd!!

vel,syns kanskje det var på tide og skrive noe nytt her,er visst ei stund sea gitt!!

jeg har lenge hvert opptatt av jaktprøver,spes da med fuglehund,og det er en sak som stadig blir omdiskutert i "fuglehunden" et klubb blad for fuglehund entusiaster,og det er bruken av dette pigghalsbåndet..
det har hvert et forbud mot dette båndet her i landet i flere år,og det har fungert utmerket bra i alle miljøer untatt i den stående fuglehundsporten. her er det gamle ordtaket,"gamel vane er vond og vende" fremdeles aktuelt hos enkelte utøvere..
jaktprøvedommere for stående fuglehunder har fått innstrukser om og kontrollere at deltakere ikke bruker pigghalsbånd. Mange dommere har fulgt dette lojalt,men dessverre har det skjedd noen overtramp.
Dette har ikke bare opprørt mange innen hundesport miljøet,men også blant flere som ikke har noen spessiell tilknytning til hundesport.
Reaksjonene har etterhvert blitt meget sterke,bildet av siste vinters NM vinner gjorde ikke akkurat saken no bedre der han gladelig poserte med sin hund og stolt viste fram sitt "flotte" halsbånd,på første side i et kjent jaktblad,det kan vel sammenlignes med og helle bensin på bålet?
Etikkutvalget i mattilsynet er nå koblet inn,Norsk Kennel Klubb`s formann Eivind Mjærum,har hvert i møte med representanter for mattilsynet,og signalene fra myndighetene er tindrende klare : Fuglehundklubben må få orden i egene rekker,de må påse at pigghalsbånd ikke benyttes under aktiviteter tilknyttet stående fuglehunder.
Brytes dette forbudet kan det i ytterste konsekvens bli til at myndighetene kan nekte klubbene og arrangere prøver!!!
Dette vil i mange øyne være ekstremt drastisk,og for alle oss som ikke bruker dette pigghalsbåndet særdeles urettferdig!!
Men hundesport og spessiellt jaktprøver og jakt voktes i dag med argus øyne av en rekke organisasjoner som ser meget negativt på alle former for jakt og jaktprøver.
På kontinentet står flere dyreværnsorganisasjoner meget sterkt,likeledes ser vi at noe av det samme er i ferd med og skje her i Norden.
Revejakt er nå forbudt i England,i Sverige jobber nå en organisasjon for fullt for å få stoppet harejakt. Hva blir det neste??
Skal stående fuglehund folket  få lov og dyrke sin hobby så må de følge de påbud som myndighetene har vedtatt!!
Erfaring har vist at med grundig opplæring og kontakttrening så er det fullt mulig å lære en jaktsugen fuglehund og gå pent i bånd mens de venter på sitt slipp ( det slippes nemlig bare to ekviparsjer om gangen pr gruppe,resten må gå i bånd og vente på tur)
Dette er en trenings sak som fuglehundklubben må legge vekt på under sine instruksjonskurs,slik at vi også i framtiden får dyrke jakten og jaktprøver..
Så hvorfor er det noen som ikke kan rette seg etter loven? jeg mener at hvis du ikke har såppas kontroll på hunden din at den ikke kan gå uten pigghalsbånd på jaktprøver,så har dere ikke noe der og gjøre..
SKJERP DERE!!!!

Kommentarer:
Postet av: Martine

Pigghalsbånd? Nei vet du hva.. Hunden har gitt opp friheten for å være vår "bestevenn", hvorfor kan ikke vi være en bestevenn tilbake?

05.02.2006 @ 19:19
URL: http://dyresnakk.diskusjonsforum.no
Postet av: tone-marie olsen

nei si det Martine.. virker som mange mennesker ikke helt har skjønt det der. folk som er slemme mot dyr,er ingen gode mennesker!!

06.02.2006 @ 01:59
URL: http://dyrevenn.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/416646
hits