HJEMMESIDEN MIN

Er kort innpå for å informere eventuelle lesere om at jeg har fått meg hjemmeside, for dere som måtte være interressert så ta en titt på www.stalledsberg.piczo.com
Der står det meste om meg og dyrene mine, da mest hes selvsagt :))
Har bygd på stallen min i sommer og leier ut to plasser og har en hest til trening pluss min egen goe Bergvinn da..
Stikk innom å titt og legg gjerne igjen en hilsen....

Oppdatering!!

Ja det er på tide å oppdatere litt her igjen..
Den siste tiden har jeg stort sett drevet med hestene her hjemme,har startet et par stevner meg Bergvinn også,både i sprang og dressur,det gikk over all forventning.. Så til helgen skal vi atter igjen i ilden,da i sprang (60 cm) og noe som heter "walk and trott",en gren inne western,det blir spennende da jeg aldri har startet i western ridning før.... Gleder meg skikkelig!!!  Nå har riktig nok hesta gått på beite i over ei uke,da jeg har hvert en snar tur i Romania på ferie,så dem er litt dorske og late. Noe jeg fikk erfare etter ride timen på senteret i dag,hehe...Jeg fikk med meg Therese,min aller beste vennine, til og bli med så vi fikk trent dem begge to, (hvet ikke helt hvem a hesta eller oss som ble mest slitene men,hehe)
Ellers har jeg og Christine fått solgt Pil "New Light",han kom til en koselig familie i Porsgrunn,for som nevnt tidligere så er han en meget spesiell hest, men tvile ikke på at han får det bra der..
Trur neimen ikke det har skjedd så veldig mye mere,Schnappi vokser seg større og større og krangler med nabogutta (hhv en schæfer og golden) hehe..
Kommer tilbake senere med rapport fra stevnet til helga :)))stevne

Det skal ikke vre enkelt!!

Nei det skal slettes ikke være enkelt, spesiellt ikke og drive med trav, trudde jeg hadde lært fra noen år tilbake da jeg solgte den siste traveren jeg hadde,men neida..
Jeg og Christer har som nevnt tidligere fått leid oss ei traver hoppe, Grandal Riga, men med all flaks det går ann og ha så er desverre hun halt og vi har bestemt oss for og levere henne tilbake til eieren :( litt synd for hu er ei allvorlig trivelig lita hoppe.. Men drømmen er jo selvfølgelig og kunne ha en traver vi kan starte med,og det ser dessverre ikke lyst ut for henne på ganske så lang tid..
Men det finnes vel alltids håp, og vi har sett et lite lys i tunellen, vi har fått låne traveren jeg solgte for noen år siden, han har nå blitt 6 år, og det er 4 år siden jeg solgte han.. Han har ikke akkurat hvert noen kanon i løp,men vi vil gi han litt tid,så kanskje vi en vakker dag står på Bjerke med hjertet i halsen, hvem hvet??
Han heter forresten millenium svarten (jeg døpte han til millenium`s rafiki,men det var visst litt for vanskelig for de nye eierene).. Jeg skal hente han i morra,og gleder meg kjempe fælt,han er jo tross alt litt min enda da,selv om jeg ikke har hatt han siden han var 2 år!!
Legger ved et bilde av lille gutte bassen!!17593-7

New Light!!

Det blir visst endel skriving om meg og hestene mine her, (var ikke helt det som var meninga,men men.)
Har i alle fall fått meg enda en hest,et stakars vesen med  en noe tragisk bakgrunn,som jeg har sammen med ei vennine. Han er av typen varmblods traver og hadde en kort karriere på banen i sverige for noen år siden. Han har tidligere blitt misshandlet stygt og bærer stort preg av det i dag. han har stått hos meg siden februar,men da den tidligere eieren hverken turde eller hadde råd til og ha han lenger tok vi over ansvaret for ca tre uker siden. Vi har i denne perioden drevet masse med han,både ridd han på tur og på ridebane,og han har imponert oss stort,men rikelig med tid og riktig trening så vil han nok bli en all right ride hest.. Vi har dessverre ikke mulighet til og ha han selv i all evighet,så vi skal gjøre vårt beste med han en stund fremover så skal vi prøve og selge han til noen som kan ta godt vare på han,for det fortjener den stakars hesten. Han er bare ni år og har mye av livet foran seg,etter hva jeg hvet i dag så ble han misshandlet så stygt at dem hadde brukket neseryggen hans,da slår man jaggu hardt spør du meg,er ikke noe rart han er livredd for ansiktet sitt. Uansett hvor sint og grinete han kan være så har jeg blitt glad i "gutten" og vil han alt godt..
Kommer tilbake ved en senere anledning og forteller litt hvordan det går!!!
Legger ved et bilde av gutte bassen..

New Light

Grandal Riga

Ting forandrer seg jammen fort,i går hentet jeg og en kjempe god venn a meg,Christer,en kaldblods traver,ei lita edel hoppe på 7 år.. Vi har begge fått blod på tann og har tenkt til og gjøre store penger på den mærra,hehe..det er vel lov og håpe??
det blir uansett kjempe spennende og prøve henne utover og ekstra artig hadde det hvert om vi hadde plukket noen premier.. har satt oss et mål da og det er å få henne til start innen 1.mai,det burde være realistisk,trur jeg,hehe.. så det er i grunn bare og henge seg i tommene utover og trene på... :))
Legger ved et bilde av stortraveren :))Grandal Riga


SCHNAPPI

Ja nå var det virkelig på tide og skrive noe her,og mye har skjedd siden sist...
Jeg har endelig fått leid ut stall plass til en noe forvirret varmblods hest,han er 9 år og rimelig lite mentalt trent,dvs livredd det meste.. han er forresten til salgs :))
Som overskriften viser så har jeg også fått meg ei lita strihåret vorsteher tispe,en skikkelig rakker,men hællan dussen og nydelig :)) Hu er nå ca 10 uker og har endelig begynt og skjønne at hun skal tisse ute på bakken og ikke inne i stua til matmor,phjuu,hadde nesten glemt hvor slitsomt det var og ha hvalp i hus,er visst en stund siden sist :)
Håper og få trent henne masse på fugl utover våren og sommeren ( da selvfølgelig i terreng hvor det ikke er egg/kyllinger og lov og trene med løshund) men det kan dessverre se litt mørkt ut for oss fuglehund eiere,er vel bare et spørsmål om tid når dette berømte fugle viruset kommer hit til landet,og da blir det mot all sannsynlighet forbudt og trene på all slags fugl!! men men,tiden vil vise,er ikke dermed sagt at det blir like ille her som nedover i andre europeiske land,er vel lov og håpe??..
Lover og komme litt oftere innom og skrive litt om dyrene rundt meg og det som ellers skjer rundt i dyre verdenen..
legger ved et bildet av schnappi,ei nydelig lita frøken :))


schnappiMoltebergvinn

Jaja,jeg hvet at overskrifta høres litt rar ut...
MEN det er faktisk noe a det beste som har skjedd meg på leeeenge,for dette rare ordet er faktisk navnet på hesten min,ja nemlig,hesten MIN.. lever i en evig lykke rus om dagen,noe brodern har skjønt som spurte om jeg ikke skulle ha den på badet!!! Kan kanskje hende jeg bruker litt mere tid i stallen enn inne..?hehe.
jeg hentet han på lørdag,og han har endelig begynt og slå seg til ro,han er en 12 år gammel kaldblodstraver,eller dvs en avdanka traver,hadde visst en kort karriere som unghest..
han er ridd endel på,men kan per i dag ikke så mye,men det ser jeg bare på som en utfordring,så jeg lover dere alle at innen sommeren har jeg startet dressur stevne med han!!! (eh-håper jeg da :/)
håper bare han får litt selskap i stallen snart,trur han er litt ensom,har faktisk to stall bokser til som jeg håper og få leid ut snart som mulig,så hvis du kjenner noen som kjenner noen som kjenner noen,så gi meg beskjed :)))
legger ved et bilde a det ny innkjøpte vidunderet..

17593-3

GOD JUL!!!

Vil ønske alle mine lesere og ellers alle andre bloggere en riktig god jul og et godt nytt blogg år..
Jule klemmer er oversendt :))


Grotesk smugling!!

For et år siden fant svenske tollere 30 valper nedpresset i et bagasjerom på en merzedes,29 av dem måtte avlives.. Valpene var neddopet og sammentapede bein,for at dem ikke skulle lage lyder..I tillegg var dem uttørket og utsultet etter den lange turen fra Romania.
Tilstanden var så ille at 29 måtte avlives og en var allerede død..
Dette er ikke et unikt tilfelle i Sverige,innførselen av disse såkalte "motehundene" er enorm,og den øker stadig,fra omlag 20 tilfeller i året til rundt 180 i fjor,men myndighetene trur at mørketallene er store,med omlag 2000 hunder i fjor!!
Hundene blir formidlet via vanlige handelssider på internett,men kommer inn i sverige via organisert kriminalitet..
Disse hundene blir "produsert" i land som Ungarn,Ukraina,Polen og Baltikum hvor dem bli behandlet meget ille,tispene går drektig stort sett hele tiden,og har minimale områder og bevege seg på..

Det er ikke påvist at denne typen smugling finner sted her i Norge,men myndighetene og dyrevernsorganisasjoner følger godt med..
Det er selvfølgelig ingen garanti for at disse hundene ikke befinner seg her i landet,da du fritt kan frakte hund over grensen fra Sverige,det er en meget stor etterspørsel av disse hundene,og prisen kan være veldig høy,og det fører igjen til at smuglingen øker..
Jeg stiller meg helt uforståelig til at mennesker kan gjøre noe sånt mot små valper,og hva tjener dem på å la alle hundene dø av sult og tørste?

Min oppfordring til alle hunde kjøpere er å kontakte Norsk Kennel Klubb før dere kjøpere dere hund,dem er behjelpelig med og skaffe godkjente valper fra norske oppdrettere. selv om disse valpene kan koste noe mere så er det vel verdt det,istedenfor og hjelpe disse idiotene med og smugle og misshandle disse små valpene.. Gå heller inn på NKK.NO og finn rasen dere ønsker,og kontakt valpeformidlingen i den respektive rasen,på den måten kan vi bidra med og holde disse kriminelle organisasjonene unna Norge.
pigghalsbnd!!

vel,syns kanskje det var på tide og skrive noe nytt her,er visst ei stund sea gitt!!

jeg har lenge hvert opptatt av jaktprøver,spes da med fuglehund,og det er en sak som stadig blir omdiskutert i "fuglehunden" et klubb blad for fuglehund entusiaster,og det er bruken av dette pigghalsbåndet..
det har hvert et forbud mot dette båndet her i landet i flere år,og det har fungert utmerket bra i alle miljøer untatt i den stående fuglehundsporten. her er det gamle ordtaket,"gamel vane er vond og vende" fremdeles aktuelt hos enkelte utøvere..
jaktprøvedommere for stående fuglehunder har fått innstrukser om og kontrollere at deltakere ikke bruker pigghalsbånd. Mange dommere har fulgt dette lojalt,men dessverre har det skjedd noen overtramp.
Dette har ikke bare opprørt mange innen hundesport miljøet,men også blant flere som ikke har noen spessiell tilknytning til hundesport.
Reaksjonene har etterhvert blitt meget sterke,bildet av siste vinters NM vinner gjorde ikke akkurat saken no bedre der han gladelig poserte med sin hund og stolt viste fram sitt "flotte" halsbånd,på første side i et kjent jaktblad,det kan vel sammenlignes med og helle bensin på bålet?
Etikkutvalget i mattilsynet er nå koblet inn,Norsk Kennel Klubb`s formann Eivind Mjærum,har hvert i møte med representanter for mattilsynet,og signalene fra myndighetene er tindrende klare : Fuglehundklubben må få orden i egene rekker,de må påse at pigghalsbånd ikke benyttes under aktiviteter tilknyttet stående fuglehunder.
Brytes dette forbudet kan det i ytterste konsekvens bli til at myndighetene kan nekte klubbene og arrangere prøver!!!
Dette vil i mange øyne være ekstremt drastisk,og for alle oss som ikke bruker dette pigghalsbåndet særdeles urettferdig!!
Men hundesport og spessiellt jaktprøver og jakt voktes i dag med argus øyne av en rekke organisasjoner som ser meget negativt på alle former for jakt og jaktprøver.
På kontinentet står flere dyreværnsorganisasjoner meget sterkt,likeledes ser vi at noe av det samme er i ferd med og skje her i Norden.
Revejakt er nå forbudt i England,i Sverige jobber nå en organisasjon for fullt for å få stoppet harejakt. Hva blir det neste??
Skal stående fuglehund folket  få lov og dyrke sin hobby så må de følge de påbud som myndighetene har vedtatt!!
Erfaring har vist at med grundig opplæring og kontakttrening så er det fullt mulig å lære en jaktsugen fuglehund og gå pent i bånd mens de venter på sitt slipp ( det slippes nemlig bare to ekviparsjer om gangen pr gruppe,resten må gå i bånd og vente på tur)
Dette er en trenings sak som fuglehundklubben må legge vekt på under sine instruksjonskurs,slik at vi også i framtiden får dyrke jakten og jaktprøver..
Så hvorfor er det noen som ikke kan rette seg etter loven? jeg mener at hvis du ikke har såppas kontroll på hunden din at den ikke kan gå uten pigghalsbånd på jaktprøver,så har dere ikke noe der og gjøre..
SKJERP DERE!!!!

stacy

Ja da er jeg hjemme fra florida,har hatt en veldig bra tur,opplevd og sett masse.. men etter bare to dager i det "store utland" fikk jeg den beskjeden jeg aller minst hadde trudd og få.. min aller beste venn igjennom 7 år er borte,nemlig Stacy,hun fikk antagelig et hjerteinnfarkt og sovnet inn lørdag den 24.9,og for dere som har lest innlegget "mitt 24 timers helvete" hvet at den hunden betydde utrolig mye for meg.. jeg har hatt henne siden hun var hvalp,og vi har hvert igjennom mye sammen,sitter i skrivende stund med tårer i øynene og ser tilbake på 7 herlige år sammen med Stacy.
Jeg både gruet og gledet meg til og komme hjem,det er så tomt og trist uten henne,matkoppen og sengen hennes står urørt,jeg finner fortsatt lyse Stacy hår over alt,men dem skal få være der inntil videre,det er ingen glad velkomst da jeg kommer hjem,det er ingen stor gul hund bak i bilen min,hun elsket nemlig og kjøre bil,det er ingen som titter på meg med store brune øyne og lurer på om det ikke snart er mat tid,det er ingen svart kald snute som kommer og koser meg på skinnet,det er ingen og snakke med på ensomme kvelder,og ingen myk god pels og kose med..
Jeg har vel egentlig aldri følt en slik sorg noen gang,det er sikkert vanskelig for folk som ikke har hatt hund,og mistet en, og forstå,noen vil sikkert tenke "herregud det var da bare en hund",men nei,der tar dere feil,for Stacy var ikke bare en hund for meg,hun var min aller beste venn og livsledsager,hun spredde glede og var glad i alle,vennene mine føler det samme som meg,for dem var neste like glad i den hunden som jeg var/er..
Jeg kunne fortsatt i evigheter og skrive om henne og hvor mye jeg savner henne,men slikt kan ikke beskrives med de riktige ordene..
Stacy kommer snart hjem igjen,men da i en urne,hun skal få ligge i haven min med blomster og lys,kanskje fordi det vil gi meg litt ro,da er hun jo på en måte hjemme hos meg!!
Så til deg min Stacy,jeg savner deg noe helt forferdelig,håper og en dag få se deg igjen,kanskje i en annen verden,hvem hvet??

R.I.P. jenta mi,jeg vil aldri glemme deg..

stacy

Florida!!

har du hørt om sommerfugler i magen før??
den setningen har fått en helt annen betydning for meg nå,her er det nemlig ikke sommerfugler lenger,men digre ørner som hakker og hogger meg i magan.. jeg reiser nemlig til Florida om kun noen ende får timer!!! weeeew,det blir gøy..
så til mine lesere,jeg skal,ehh,tenke på dere da jeg koser meg på Miami beach med en aldri så liten drink i hånda :))
kommer med et referat fra turen da jeg er hjemme igjen den 5.oktober..
bye bye for now:))

hvordan str det til med dyrevernet?

i usa har dem dyrevernsorganisasjoner i de fleste byene,f.eks petprotection som tar seg av all misshandling av dyr. det kan være hunder som har metallhalsbånd som har gravd seg langt inn i halsen på dem.. det kan være hunder,hester,katter og andre dyr som går i dages vis uten mat og vann,ja til og med ukesvis,så dyrene ser ut som skjeletter når dyrepolitiet oppdager misshandlingen.
Mange av sadistene får fengselsstraff og kraftige bøter for graverende tilfeller av grov dyremisshandling.
Lignende organisasjoner finnes også i andre land,men hvordan er det her i norge?
Vi har Dyrebeskyttelsen og de kommunale dyrevernene,men det er lite dem kan gjøre når lovverket ikke tillater noen som helst straff for det som disse "menneskene" gjør mot dyrene..
Ta en titt på kanalen "animal planet" og se Debbie Mc donald,Steve Irwin,Austin Stevens og se hva dem gjør for dyrene og naturen..
vi hører selvfølgelig ikke noe fra politikerene om dyrene og deres mange skjebener,etter endt valgkamp nå så hørte jeg ikke et ord om f.eksempel pelsdyrneringen,det er etter min mening et "problem" som burde løses slik at alle parter blir fornøyde..
Så hvorfor kan ikke Norge,som er et så rikt land,kunne gi litt midler til dyrevensorganisasjoner?
og hvorfor kan en som misshandler dyr her i landet bare få "tilsnakk",for så å gå til neste oppdretter og kjøpe en ny hund? (et eksempel bare)..
hva burde strafferammen hvere for å misshandle et uskyldig dyr? mer enn tilsnakk mener nå jeg men..
Så her er det noe som ikke helt stemmer spør du meg!!!

mitt 24 timers helvete..

dette siste døgnet har hvert helvete på jord,noe alle dere hundeeiere vil skjønne..
som dere ser på profilen min så er en a mine hobbyer jakt.. så jeg pakket sekken på morgenen i går (16.09) tok med jakthunden Ronja og "kosehunden" Stacy og kjørte opp i skogen,det var strålende vær,og vi koste oss masse,hadde opp bra med fugl,men dessverre ingen fulltreffer av jeger bom-bom..
etter noen timer (6 sådan) begynte hundene,og meg selv,og bli slitene,ihvertfall Stacy som ikke er noen atletisk jakthund så jeg bestemte meg for å rusle ned mot veien og retning bilen.. etter en meget bratt skråning i terrenget oppdaget jeg i min store fortvilelse at Stacy ikke fulgte etter lenger,jeg ropte og plystret,men ingen hund var og se,så jeg tenkte i mitt stille sind at hun sikkert har tatt en annen vei ned mot bilen (noe hun har gjort tidligere),så jeg fortsatte videre og etter ca 20 min stod jeg ved bilen,men ingen Stacy var og se,tok derfor bilen og kjørte innover så langt veien gikk,men så ingen tegn etter henne..
da var det matmor virkelig begynte og bli bekymret,var da ikke likt henne og bare bli borte sånn!!!
etter et x-antall turer opp og ned veien,med masse roping og plystring skjønte jeg at hun måtte ha blitt igjen oppi skogen et sted!! hva hadde skjedd??
jeg ringte etter mamma,som kom med det samme,er bedre og være to og lete,vi gikk innover i skogen til natten tok oss og vi måtte snu, uten og se et livstegn etter Stacy,jeg måtte reise hjem UTEN min aller beste venn.. bare tanken på at hun lå i skogen et sted var uutholdelig,og uvissheten om hva som hadde skjedd,kanskje hu lå et sted og pintes? eller  kanskje tatt av ulv?? er endel ulv i skogene her,så det var faktisk en stor sjanse for at det kunne skjedd!! jeg ga tlfnr mitt til alle husene i nærheten,i håp om at hun kanskje skulle finne veien ned igjen...
jeg fikk jo selvfølgelig ikke sove,så jeg tok bilen og leitet etter henne langs veiene igjen på natten,men nei,fortsatt ingen hund og se.. dette var jo helt forferdelig,jeg reiste hjem igjen,nok en gang uten min kjære Stacy..
hvilte meg noen timer,og da morgenen kom ringte jeg politi og meldte henne savnet,jeg fikk samlet fem kjempe gode venner til og bli med og lete igjen på nytt (takker dere såå mye),vi spredde oss rundt et stort område,vi ropte plystret og lyttet,men nei fortsatt ingen hund.. det var da jeg begynte og miste allt håp,vi leitet i 5 timer,men var jo nesten som å lete etter en nål i en høystakk!!
vi bestemte oss for å ta en åskam til før vi måtte gi oss for dagen,jeg har aldri hvert såå fortvilet noen gang,hadde vi bare funnet henne,uansett i hvilken forfatning hun var i,så hadde jeg da ihvertfall visst.. mens tårene trillet og motet sakte gled fra meg hørte jeg noen rop lenger ned i dalen,vi har funnet henne,TONE,vi har funnet Stacy........hjertet mitt gjørde helomvending,jeg løp alt jeg kunne (visste ikke at jeg kunne løpe såå fort over lyng og mose,med sekk på ryggen,hagla i hånda og med DE korte beina),så jeg løp altså alt jeg kunne,tårene trilla,jeg skled og datt ned den bratte åsen,så ingen ting pga tårer.. plutselig,og med all sin makt,hoppet Stacy rett opp i ansiktet mitt,hun pep,jeg grein og resten a leitemannskapet stod med tårer i øynene,endelig,min aller beste venn har kommet til rette!!!
jeg har ingen anelse på hvor hun har hvert,eller hva hun har gjort,det får nok bli hennes store hemmelighet..
så det ble en diger porsjon mat og kos resten av kvelden(dvs i skrivende stund)..
jeg kan ikke huske å ha hvert så redd og bekymret før.. hadde hun hvert en jakthund så hadde jeg nok ikke reagert så fælt,dem er tross alt mye mere selvstendige enn Stacy som koser seg aller best i sofan..
det blir nok ingen "jakttur" med henne på en stund,får holde oss langs grusveien hvor jeg hvet hvor jeg har henne...:)))
men alt i alt så endte det godt,og dere lesere skjønner sikkert hvorfor jeg kaller dette innlegget for "mitt 24 timers helvete"??

bly eller stl hagl?

stålhagl dreper dårlig og går på dyrevernet løs,det mener jeger Tor Åge Skinstad i orkanger.tusenvis av jegere som i helgen dro ut på jakt,støtter hans påstand i at blyforbudet er en miljøjippo,noe jeg kan være enig i,greit at bly,til en viss grad forurenser naturen,men spørsmålet er hvor stor andel blyforurensning en haglepatron har representert,i forhold til andre forurensnings kilder? at det er forbud med blyhagl på skytebanerhar jeg full forståelse for,for der blir det smellt a endel skudd i løpet av et år,men ute i terrenget trur jeg ikke blypatronene har så stor forurensnings verdi.. klart det kan bli mye om det er mange jegere i et område,men som de fleste hvet,ihvertfall dem som jakter,så er det et begrenset antall jegere i store områder,både på fjellet og i skogen da man må søke om jaktkort og det kun er et fåtall som får dette innvilget,pga vilt bestanden,men det er da også heldig med tanke på miljøet og bly i naturen..
det er også bevist at stålhagl dreper dårligere enn bly,dette fordi bly hagel kapslerer seg i dyret,og har da en større dødnings prosent enn stål,som kun lager hull i viltet og kan medføre store lidelser hos dyrene..( med dyrene mener jeg småvilt,som fugl og hare,ikke elg og hjort,da det der blir brukt rifle og ikke hagle)
jeg skal selvfølgelig bruke stålhagl i våpenet mitt i høst,men kun av den årsaken at det kan bli en meget dyr jakt tur om jeg blir tatt men blyhagl i beltet eller sekken,(det er snakk om en bot på inntil 10000kr),men kommer nok til og være meget forsiktig på avtrekkeren denne høsten,da skrekken er og skade skyte et dyr pga patronens dårlige kvalitet..

kjledyr er ogs orkan ofre!!

desperate orkanofre sørger etter å ha forlatt kjæledyrene sine i de ødelagte husene..

jeg prøvde og bestikke redningsmannskapene med gifteringen min og til moren min,men det gikk ikke,vi fikk kun ha med en personlig gjenstand, sier valerie bennett til nyhetsbyrået AP.
mannen hennes Lorne har nettopp gjennomgått en leversplantasjon,og er dermed avhengig av medisiner,medisinene ble dermed med som personlig gjenstand mens familiens hunder måtte bli igjen..
jeg bare håper dem vil tilgi meg,sier en gråtkvalt Bennett..

tidligere i uka skrev AP om en liten gråtkvalt gutt som måtte forlate hunden sin "snowball". en politimann måtte ta fra han hunden da han ble evakuert..
"snowball,snowball" ropte gutten helt til han kastet opp!!
politimannen fortalte senere at han ikke visste hva som ville skje med hunden..

reddningsmannskapet har fortalt at det har gjentatt seg flere tusen ganger de siste ukene,dyrenes ved og vel kan sees som en liten bagatell i denne store katastrofen,men er en stor og undervudert  faktor som bidrar til mye angst hos de evakuerte,skriver AP..

menneskene i evakueringssentrene er veldig bekymret for "fluffy",kom han seg ut eller ikke,forteller Richard Garfield,professor i internasjonal klinisk behandling ved Columbia Universitetet i new york til AP..

det er en veldig stor påkjenning for folk og lure på om dyrene deres er isolert eller om de sulter sier Garfield..
dyrevernorganisasjoner jobber nå på spreng for å redde og ta vare på de forlatte husdyrene i de flomrammede områdene..

vi leser jo i media kun om mennesker og alle de tusen døde,og ja,selvfølgelig er det tragisk,men hva med alle dyrene som har blitt hjemløse og som sulter.. det er kanskje ikke så synd på dem som med oss mennesker,vi hører i hvertfall ingentingen om det!!

okselp

årets arrangement i pamplona (spania) er over,og nok en gang har vettskremte okser blitt jaget frem i gatene for så å møte døden inne på tyrefekterarenaen.. media forteller oss om alle de "heltemodige" mennesker som blir skadet,men aldri om dyrenes redsel,stress og pinsel...
jeg skjønner at det er en lang tradisjon der nede og jage okser nedover gaten,som en sermoni før tyrefektingen begynner,og for å vise fram de store sterke dyrene,som da senere disse tøffe "matadorene" skal stikke et og et spyd i,helt til det siste døds stikket kommer og oksen faller død om mens publikum hyler av beundring til denne stolte mannen med det røde lakenet..
men si meg da en ting,er det snakk om en manndoms prøve det her,eller rett og slett fryd over og se et dyr lide til døde??

for dere som er enige med meg i at tyrefekting bør forbys,så gå inn på dyrebeskyttelsen norge og skriv under på oppropet der,og som vil bli sendt til den spanske ambassaden her i norge...
VIS DERES AVSKY!!!!

lovlig og ulovlig dyremisshandling

hva er dyremisshandling??  kommer nok ann på hvem som svarer...

 

"vi utnytter jo dyr så mye,så hvorfor ikke ha sex med dem også?"  svarte en svensk seksualforbrytersom hadde missbrukt hunder og hester.. han visste at dyrene led under overgrepene. men han syntes ikke det var så viktig-ikke like viktig som han egene perverse behov..  dette er et godt eksempel på ulovlig dyremisshandling..

 

"vi bruker jo dyr til så mye,så hvorfor ikke lage pelskrager a dem også?" sier representanter for pelsbransjen... mange års forskning viser at mink og rev lider når de holdes i små nettingbur hele livet..men dette synes ikke myndighetene er så viktig-ikke like viktig som å tjene penger på å selge luksusplagg. dette er et godt eksempel på lovlig dyremisshandling...

 

hva som er lovlig eller ulovlig,vanlig eller uvanlig er dermed ingen fasit på hva som er dyreplageri eller ikke.. hvis du f.eks forgifter ei rotte så den dør a krampetrekninger,er det helt lovlig om du gjør det på et labratorium og kaller deg forsker.. hvis du derimot forgifter rotta på kjøkkenet ditt,kan du bli straffet og komme i fengsel..

 

så hva er da moralen i det her?? er det greit å misshandle dyr så lenge du gjør det på lovlig vis!!??

 


tattoo

syns jeg har skrivi såå mye triste saker ang dyr i det siste at det var på tide og få ned no annet,,dvs no heeelt annet :))

 

hva mener folket der ute om jenter og tattoo`s??

har sjøl tre stk nå,de to første tok jeg for ca 10 år sea,og den siste nå i begynnelsen a juli..

jeg vil med hånden på hjertet si at det og tatovere seg har mye likheter med tine reklamen som surrer på tv om dagen,,, "må ha det,bare må ha det".... man får liksom aldri nok..

så da jeg sitter her på nettet da å virrer rundt,havner jeg støtt og stadig på tattoo sider,å ja,jeg bare MÅ ha EN til,for den der var jo såååå fin.. hemmm,går det ann å bli så hekta på detta å da???

 

vel vel,jeg har nok ikke mange bleike flekker igjen på kroppen som 80 åring,hehe..

 

hvis dere har noen formening om detta så er jeg mer enn gjerne glad for en kommentar eller flere..

kanskje dere har en ide om ett nytt kunstverk som kan prege kroppen??

uansett da,så ha en fin dag/kveld/natt...


ferie og kjledyr

jaja nok en gang har jeg lest om uansvarlige folk som reiser på ferie,men gir f..... i dyra sine hjemme..

 

i lokal avisa her i distriktet (glåmdalen) leste jeg forrige dagen om en familie som hadde reist på ferie,ingen passet dyrene deres,herregud,dem klarer seg vel sjøl i et par uker uten mat og drikke???

vel,NEI dem gjør faktisk ikke det,og takket være gode naboer så ble dyrene reddet i siste liten,da dyrebeskyttelsen avd kongsvinger kom til stedet var det et tragisk syn som møtte dem..

en kanin var død,ei katte med unger ble funnet på badet,dem var utmagret og i veldig dårlig forfatning,i et lite rom fant dem en hund som var innestengt,uten tilgang på mat og drikke,den vasset i avføring og det var en uutholdelig stank,at folka kunne tru at den skulle klare seg alene i uker,det skjønner ikke jeg!!!

ute stod det to hester som heller ikke hadde mat eller vann,og takket være naboene som hadde bært vann til dem,ellers hadde det i grunn gått rimlig ille,en hest alene drikker opptil 20 liter vann pr dag!!!

 

så det er vel bare en ting og si,TAKK NABOER som varslet dyrebeskyttelsen og hjalp til så vi slapp enda en grusom dyretragedie!!

 


dyr i sirkus i norge..

for en tid siden s jeg en film p tv der man fulgte en elefantflokk.. den viste deres lange vandring og hvordan de omtenksomt tok vare p hverandre og hvordan de "srger" over en annen elefants dd,de luktet p den og man s hvor srgmodig de virket over mtet med det dde dyret..

at elefanter erintelligente og flsomme dyr er det ingen tvil om,er det da riktig av oss mennesker ta dem ut av sitt naturlige milj,sende dem inn i manesjen hvor dem m utfre unaturlige triks i kledd glinsende kostymer og til publikums hylytte jubel?? dette er respektls handling av oss mennesker..

dyr kan ikke snakke,og er derfor prisgitt at noen snakker for dem. de som i dag stille sprsml om bruken av dyr i sirkus eller i annen sammenheng blir ofte latterligjort av nringsinteressene..

etterhvert som man fr mere erfaring og kunnskap innenfor etologi og dyrs evne til og oppleve stress,smerte og redsel vil holdningen til hvordan man skal behandle dyr ogs endres.

sirkusene hevder at dyrene "stor trives" med det livet dem har tilby :for det meste i en henger med sterkt begrenset bevegelighet.. de utsettes for sty og tvinges til all verdens tysete bevegelser. er dette et kvalitets rikt liv??

det kunstige miljet de tvinges til leve i kan gi seg utslag i stereotyp adferd og ulike tegn p mistrivsel.

man hvet at sirkusdyr i andre land blir trent opp med brutale metoder og behandles hardt. de fleste dyr -og artister- p norske sirkus tilbringer mesteparten av ret i andre land. hvordan dyrene blir behandlet og trent opp der har man ingen garanti for. "under cover" filming fra utlandet har avdekket svrt hardhendt og brutal behandling. det er stor sannsynlighet for at dyrene i sirkus du ser her i norge har ftt denne behandlingen..

sirkus er gy

men ikke for dyrene..

s slutt g i sirkus hvor dem har dyr,det finnes mange andre mter la seg underholde p,enn se dyr plages rundt i en manesj..


dyresex

jeg blir helt kvalm og gremmes over av å være av samme rase som disse forferdelige menneskene som klarer og utnytte forsvarsløse dyr til sex missbruk!!

hva feiler det sånne folk??

leste nettop om han som døde av å hatt analsex med en hest,det står ikke noe om dødsårsaken,men håper virkelig han ble pint til døde,for spør du meg så har ikke sånne folk livets rett..

sjøl om dyra ikke viser smerte like godt som mennesker så er det ikke dermed sakt at dem ikke har det vond,en hund eller en hest har da like stor smertetreskel som oss..

så til dere som blir "tent" a dyr:

håper dem hogger ........ a dere


hundeloven

jaja detta er kanskje gammelt nytt for noen,men det blir aldri eldre enn at det kan nevnes på nytt!!

 

som vi hundeeiere allerede hvet så kom det en ny lov 1.1.04 ang hund og hundehold..

det er noen lover der som jeg har biti meg litt merke til,bl.a. avlivning av trunende hunder!!!

hundeloven gjør det på flere måter værre for hunder som volder skade på mennesker og bufe,det har vel også hvert en av siktemålene for den nye loven. men heldigvis så er det slik at de fleste av landets 300-400 000 hundeeiere aldri blir berørt av problemstillingen hvor hund biter mennesker..

 

i media har det hvert mye fokus på bestemmelsen hvorvidt en hund som har hvert truende skal avlives eller ei.

i stortingsbehandlingen ble lovforslaget som innebar at en hund som bet et barn under 12 år så denne begynte å blø skulle avlives endret,den nye loven sier at det må være "vesentlig skade" dvs at skaden må være mer enn en bagatell av noe mer alvorlig karakter!!

men si meg da en ting.... hva er en vesentlig skade?? og hva er en bagatell??

er ikke en hund som biter,og da mener jeg biter for å bite,en sint/nervøs hund uansett?og ikke minst en farlig hund? er det da forsvarlig å ha den gående rundt og være en trussel for menneskene rundt? men hva hvet vel jeg!!! bare tenk på skadene en voksen stor hund kan gjøra..

men at en hund er aggresiv trur jeg kommer veldig mye a menneskene den omgås med,har hunden det bra og får den mosjonen og oppmerksomheten den trenger,er det et veldig godt grunnlag for å få et godt familiemedlem.

jeg mener ikke at alle hunder er snille a den grunn,det kan selvfølgelig ligga mye mere bak,men hadde du turt å hatt en aggresiv hund gående hjemme?

 

det er en ting jeg alltid har ment og alltid kommer til å mene å det er : EN SINT HUND ER EN DØD HUND! høres kanskje brutalt ut,men om ikke du vil ta livet a din sinte hund,så tenk på hundens beste,den har det ikke mye godt med seg selv heller,

 

det var dagens pekepinn :))

ta godt vare på hunden din :)

 

 


varmt :)

jaja nok en god og varm dag her på østlandet,vi koser oss i sola å nyter sommeren som endelig har kommet,vi ligger på stranda og bader i lunket sjø vann mens vi koser oss med kalde drikker og en sval bris som slikker over en varm kropp...men STOPP litt der,tenk over en ting før du pakke kjølebagen og reiser på stranda... har du husket å se til at hunden din ikke ligger i solsteika,og at den har kaldt vann i koppen sin?? det er det dessverre ikke mange som tenker på nå i varmen,sjøl om du koser deg i sola med en liten bikini eller shorts og syns det er helt topp,så ligger hunden din i sola med thermodress og plages.. det er veldig mange,dessverre,som ikke tenker på dyra nå i varmen,vi ser og hører om det altfor ofte,at hunder har dødd inni en bil pga heteslag,er ikke mange dagene siden det var en i oslo som hadde sitti i bilen i 7 timer,i sola,tenk deg hvilken plager den hadde sine siste timer.....

så la hunden være hjemme,i skyggen,i steden for å la den sitte i en bil å plages!!

sommer klemmer fra tone,stacy og pepsi!!


hei hei

hemm,dette måtte jo prøves ut.. :))

jeg er ei jente på 28 år som elsker dyr,og det blir vel stort sett det som vil være innholdet i denna bloggen.. har to hunder,en rottweiler/schæfer blanding og en breton (fuglehund) begge tisper..

har nå nylig meldt meg inn i dyrebeskyttelsen,noe jeg vil oppfordre alle andre dyre elskere til å gjøra,dem gjør en helt utrolig god jobb for dyrenes rettigheter og trivsel..

gå inn på dyrebeskyttelsen sine nett sider og send en mail til lars sponheim ang import a pels fra hund og katt,og hjelp til å stoppe den slags idioti!!

vel vel tudelu og takk for meg for denne gang..

p.s. husk å ta vare på dyra i varmen!!  :))


hits