lovlig og ulovlig dyremisshandling

hva er dyremisshandling??  kommer nok ann på hvem som svarer...

 

"vi utnytter jo dyr så mye,så hvorfor ikke ha sex med dem også?"  svarte en svensk seksualforbrytersom hadde missbrukt hunder og hester.. han visste at dyrene led under overgrepene. men han syntes ikke det var så viktig-ikke like viktig som han egene perverse behov..  dette er et godt eksempel på ulovlig dyremisshandling..

 

"vi bruker jo dyr til så mye,så hvorfor ikke lage pelskrager a dem også?" sier representanter for pelsbransjen... mange års forskning viser at mink og rev lider når de holdes i små nettingbur hele livet..men dette synes ikke myndighetene er så viktig-ikke like viktig som å tjene penger på å selge luksusplagg. dette er et godt eksempel på lovlig dyremisshandling...

 

hva som er lovlig eller ulovlig,vanlig eller uvanlig er dermed ingen fasit på hva som er dyreplageri eller ikke.. hvis du f.eks forgifter ei rotte så den dør a krampetrekninger,er det helt lovlig om du gjør det på et labratorium og kaller deg forsker.. hvis du derimot forgifter rotta på kjøkkenet ditt,kan du bli straffet og komme i fengsel..

 

så hva er da moralen i det her?? er det greit å misshandle dyr så lenge du gjør det på lovlig vis!!??

 


dyr i sirkus i norge..

for en tid siden s jeg en film p tv der man fulgte en elefantflokk.. den viste deres lange vandring og hvordan de omtenksomt tok vare p hverandre og hvordan de "srger" over en annen elefants dd,de luktet p den og man s hvor srgmodig de virket over mtet med det dde dyret..

at elefanter erintelligente og flsomme dyr er det ingen tvil om,er det da riktig av oss mennesker ta dem ut av sitt naturlige milj,sende dem inn i manesjen hvor dem m utfre unaturlige triks i kledd glinsende kostymer og til publikums hylytte jubel?? dette er respektls handling av oss mennesker..

dyr kan ikke snakke,og er derfor prisgitt at noen snakker for dem. de som i dag stille sprsml om bruken av dyr i sirkus eller i annen sammenheng blir ofte latterligjort av nringsinteressene..

etterhvert som man fr mere erfaring og kunnskap innenfor etologi og dyrs evne til og oppleve stress,smerte og redsel vil holdningen til hvordan man skal behandle dyr ogs endres.

sirkusene hevder at dyrene "stor trives" med det livet dem har tilby :for det meste i en henger med sterkt begrenset bevegelighet.. de utsettes for sty og tvinges til all verdens tysete bevegelser. er dette et kvalitets rikt liv??

det kunstige miljet de tvinges til leve i kan gi seg utslag i stereotyp adferd og ulike tegn p mistrivsel.

man hvet at sirkusdyr i andre land blir trent opp med brutale metoder og behandles hardt. de fleste dyr -og artister- p norske sirkus tilbringer mesteparten av ret i andre land. hvordan dyrene blir behandlet og trent opp der har man ingen garanti for. "under cover" filming fra utlandet har avdekket svrt hardhendt og brutal behandling. det er stor sannsynlighet for at dyrene i sirkus du ser her i norge har ftt denne behandlingen..

sirkus er gy

men ikke for dyrene..

s slutt g i sirkus hvor dem har dyr,det finnes mange andre mter la seg underholde p,enn se dyr plages rundt i en manesj..


dyresex

jeg blir helt kvalm og gremmes over av å være av samme rase som disse forferdelige menneskene som klarer og utnytte forsvarsløse dyr til sex missbruk!!

hva feiler det sånne folk??

leste nettop om han som døde av å hatt analsex med en hest,det står ikke noe om dødsårsaken,men håper virkelig han ble pint til døde,for spør du meg så har ikke sånne folk livets rett..

sjøl om dyra ikke viser smerte like godt som mennesker så er det ikke dermed sakt at dem ikke har det vond,en hund eller en hest har da like stor smertetreskel som oss..

så til dere som blir "tent" a dyr:

håper dem hogger ........ a dere


hundeloven

jaja detta er kanskje gammelt nytt for noen,men det blir aldri eldre enn at det kan nevnes på nytt!!

 

som vi hundeeiere allerede hvet så kom det en ny lov 1.1.04 ang hund og hundehold..

det er noen lover der som jeg har biti meg litt merke til,bl.a. avlivning av trunende hunder!!!

hundeloven gjør det på flere måter værre for hunder som volder skade på mennesker og bufe,det har vel også hvert en av siktemålene for den nye loven. men heldigvis så er det slik at de fleste av landets 300-400 000 hundeeiere aldri blir berørt av problemstillingen hvor hund biter mennesker..

 

i media har det hvert mye fokus på bestemmelsen hvorvidt en hund som har hvert truende skal avlives eller ei.

i stortingsbehandlingen ble lovforslaget som innebar at en hund som bet et barn under 12 år så denne begynte å blø skulle avlives endret,den nye loven sier at det må være "vesentlig skade" dvs at skaden må være mer enn en bagatell av noe mer alvorlig karakter!!

men si meg da en ting.... hva er en vesentlig skade?? og hva er en bagatell??

er ikke en hund som biter,og da mener jeg biter for å bite,en sint/nervøs hund uansett?og ikke minst en farlig hund? er det da forsvarlig å ha den gående rundt og være en trussel for menneskene rundt? men hva hvet vel jeg!!! bare tenk på skadene en voksen stor hund kan gjøra..

men at en hund er aggresiv trur jeg kommer veldig mye a menneskene den omgås med,har hunden det bra og får den mosjonen og oppmerksomheten den trenger,er det et veldig godt grunnlag for å få et godt familiemedlem.

jeg mener ikke at alle hunder er snille a den grunn,det kan selvfølgelig ligga mye mere bak,men hadde du turt å hatt en aggresiv hund gående hjemme?

 

det er en ting jeg alltid har ment og alltid kommer til å mene å det er : EN SINT HUND ER EN DØD HUND! høres kanskje brutalt ut,men om ikke du vil ta livet a din sinte hund,så tenk på hundens beste,den har det ikke mye godt med seg selv heller,

 

det var dagens pekepinn :))

ta godt vare på hunden din :)

 

 


varmt :)

jaja nok en god og varm dag her på østlandet,vi koser oss i sola å nyter sommeren som endelig har kommet,vi ligger på stranda og bader i lunket sjø vann mens vi koser oss med kalde drikker og en sval bris som slikker over en varm kropp...men STOPP litt der,tenk over en ting før du pakke kjølebagen og reiser på stranda... har du husket å se til at hunden din ikke ligger i solsteika,og at den har kaldt vann i koppen sin?? det er det dessverre ikke mange som tenker på nå i varmen,sjøl om du koser deg i sola med en liten bikini eller shorts og syns det er helt topp,så ligger hunden din i sola med thermodress og plages.. det er veldig mange,dessverre,som ikke tenker på dyra nå i varmen,vi ser og hører om det altfor ofte,at hunder har dødd inni en bil pga heteslag,er ikke mange dagene siden det var en i oslo som hadde sitti i bilen i 7 timer,i sola,tenk deg hvilken plager den hadde sine siste timer.....

så la hunden være hjemme,i skyggen,i steden for å la den sitte i en bil å plages!!

sommer klemmer fra tone,stacy og pepsi!!


hei hei

hemm,dette måtte jo prøves ut.. :))

jeg er ei jente på 28 år som elsker dyr,og det blir vel stort sett det som vil være innholdet i denna bloggen.. har to hunder,en rottweiler/schæfer blanding og en breton (fuglehund) begge tisper..

har nå nylig meldt meg inn i dyrebeskyttelsen,noe jeg vil oppfordre alle andre dyre elskere til å gjøra,dem gjør en helt utrolig god jobb for dyrenes rettigheter og trivsel..

gå inn på dyrebeskyttelsen sine nett sider og send en mail til lars sponheim ang import a pels fra hund og katt,og hjelp til å stoppe den slags idioti!!

vel vel tudelu og takk for meg for denne gang..

p.s. husk å ta vare på dyra i varmen!!  :))


hits