Florida!!

har du hørt om sommerfugler i magen før??
den setningen har fått en helt annen betydning for meg nå,her er det nemlig ikke sommerfugler lenger,men digre ørner som hakker og hogger meg i magan.. jeg reiser nemlig til Florida om kun noen ende får timer!!! weeeew,det blir gøy..
så til mine lesere,jeg skal,ehh,tenke på dere da jeg koser meg på Miami beach med en aldri så liten drink i hånda :))
kommer med et referat fra turen da jeg er hjemme igjen den 5.oktober..
bye bye for now:))

hvordan står det til med dyrevernet?

i usa har dem dyrevernsorganisasjoner i de fleste byene,f.eks petprotection som tar seg av all misshandling av dyr. det kan være hunder som har metallhalsbånd som har gravd seg langt inn i halsen på dem.. det kan være hunder,hester,katter og andre dyr som går i dages vis uten mat og vann,ja til og med ukesvis,så dyrene ser ut som skjeletter når dyrepolitiet oppdager misshandlingen.
Mange av sadistene får fengselsstraff og kraftige bøter for graverende tilfeller av grov dyremisshandling.
Lignende organisasjoner finnes også i andre land,men hvordan er det her i norge?
Vi har Dyrebeskyttelsen og de kommunale dyrevernene,men det er lite dem kan gjøre når lovverket ikke tillater noen som helst straff for det som disse "menneskene" gjør mot dyrene..
Ta en titt på kanalen "animal planet" og se Debbie Mc donald,Steve Irwin,Austin Stevens og se hva dem gjør for dyrene og naturen..
vi hører selvfølgelig ikke noe fra politikerene om dyrene og deres mange skjebener,etter endt valgkamp nå så hørte jeg ikke et ord om f.eksempel pelsdyrneringen,det er etter min mening et "problem" som burde løses slik at alle parter blir fornøyde..
Så hvorfor kan ikke Norge,som er et så rikt land,kunne gi litt midler til dyrevensorganisasjoner?
og hvorfor kan en som misshandler dyr her i landet bare få "tilsnakk",for så å gå til neste oppdretter og kjøpe en ny hund? (et eksempel bare)..
hva burde strafferammen hvere for å misshandle et uskyldig dyr? mer enn tilsnakk mener nå jeg men..
Så her er det noe som ikke helt stemmer spør du meg!!!

mitt 24 timers helvete..

dette siste døgnet har hvert helvete på jord,noe alle dere hundeeiere vil skjønne..
som dere ser på profilen min så er en a mine hobbyer jakt.. så jeg pakket sekken på morgenen i går (16.09) tok med jakthunden Ronja og "kosehunden" Stacy og kjørte opp i skogen,det var strålende vær,og vi koste oss masse,hadde opp bra med fugl,men dessverre ingen fulltreffer av jeger bom-bom..
etter noen timer (6 sådan) begynte hundene,og meg selv,og bli slitene,ihvertfall Stacy som ikke er noen atletisk jakthund så jeg bestemte meg for å rusle ned mot veien og retning bilen.. etter en meget bratt skråning i terrenget oppdaget jeg i min store fortvilelse at Stacy ikke fulgte etter lenger,jeg ropte og plystret,men ingen hund var og se,så jeg tenkte i mitt stille sind at hun sikkert har tatt en annen vei ned mot bilen (noe hun har gjort tidligere),så jeg fortsatte videre og etter ca 20 min stod jeg ved bilen,men ingen Stacy var og se,tok derfor bilen og kjørte innover så langt veien gikk,men så ingen tegn etter henne..
da var det matmor virkelig begynte og bli bekymret,var da ikke likt henne og bare bli borte sånn!!!
etter et x-antall turer opp og ned veien,med masse roping og plystring skjønte jeg at hun måtte ha blitt igjen oppi skogen et sted!! hva hadde skjedd??
jeg ringte etter mamma,som kom med det samme,er bedre og være to og lete,vi gikk innover i skogen til natten tok oss og vi måtte snu, uten og se et livstegn etter Stacy,jeg måtte reise hjem UTEN min aller beste venn.. bare tanken på at hun lå i skogen et sted var uutholdelig,og uvissheten om hva som hadde skjedd,kanskje hu lå et sted og pintes? eller  kanskje tatt av ulv?? er endel ulv i skogene her,så det var faktisk en stor sjanse for at det kunne skjedd!! jeg ga tlfnr mitt til alle husene i nærheten,i håp om at hun kanskje skulle finne veien ned igjen...
jeg fikk jo selvfølgelig ikke sove,så jeg tok bilen og leitet etter henne langs veiene igjen på natten,men nei,fortsatt ingen hund og se.. dette var jo helt forferdelig,jeg reiste hjem igjen,nok en gang uten min kjære Stacy..
hvilte meg noen timer,og da morgenen kom ringte jeg politi og meldte henne savnet,jeg fikk samlet fem kjempe gode venner til og bli med og lete igjen på nytt (takker dere såå mye),vi spredde oss rundt et stort område,vi ropte plystret og lyttet,men nei fortsatt ingen hund.. det var da jeg begynte og miste allt håp,vi leitet i 5 timer,men var jo nesten som å lete etter en nål i en høystakk!!
vi bestemte oss for å ta en åskam til før vi måtte gi oss for dagen,jeg har aldri hvert såå fortvilet noen gang,hadde vi bare funnet henne,uansett i hvilken forfatning hun var i,så hadde jeg da ihvertfall visst.. mens tårene trillet og motet sakte gled fra meg hørte jeg noen rop lenger ned i dalen,vi har funnet henne,TONE,vi har funnet Stacy........hjertet mitt gjørde helomvending,jeg løp alt jeg kunne (visste ikke at jeg kunne løpe såå fort over lyng og mose,med sekk på ryggen,hagla i hånda og med DE korte beina),så jeg løp altså alt jeg kunne,tårene trilla,jeg skled og datt ned den bratte åsen,så ingen ting pga tårer.. plutselig,og med all sin makt,hoppet Stacy rett opp i ansiktet mitt,hun pep,jeg grein og resten a leitemannskapet stod med tårer i øynene,endelig,min aller beste venn har kommet til rette!!!
jeg har ingen anelse på hvor hun har hvert,eller hva hun har gjort,det får nok bli hennes store hemmelighet..
så det ble en diger porsjon mat og kos resten av kvelden(dvs i skrivende stund)..
jeg kan ikke huske å ha hvert så redd og bekymret før.. hadde hun hvert en jakthund så hadde jeg nok ikke reagert så fælt,dem er tross alt mye mere selvstendige enn Stacy som koser seg aller best i sofan..
det blir nok ingen "jakttur" med henne på en stund,får holde oss langs grusveien hvor jeg hvet hvor jeg har henne...:)))
men alt i alt så endte det godt,og dere lesere skjønner sikkert hvorfor jeg kaller dette innlegget for "mitt 24 timers helvete"??

bly eller stål hagl?

stålhagl dreper dårlig og går på dyrevernet løs,det mener jeger Tor Åge Skinstad i orkanger.tusenvis av jegere som i helgen dro ut på jakt,støtter hans påstand i at blyforbudet er en miljøjippo,noe jeg kan være enig i,greit at bly,til en viss grad forurenser naturen,men spørsmålet er hvor stor andel blyforurensning en haglepatron har representert,i forhold til andre forurensnings kilder? at det er forbud med blyhagl på skytebanerhar jeg full forståelse for,for der blir det smellt a endel skudd i løpet av et år,men ute i terrenget trur jeg ikke blypatronene har så stor forurensnings verdi.. klart det kan bli mye om det er mange jegere i et område,men som de fleste hvet,ihvertfall dem som jakter,så er det et begrenset antall jegere i store områder,både på fjellet og i skogen da man må søke om jaktkort og det kun er et fåtall som får dette innvilget,pga vilt bestanden,men det er da også heldig med tanke på miljøet og bly i naturen..
det er også bevist at stålhagl dreper dårligere enn bly,dette fordi bly hagel kapslerer seg i dyret,og har da en større dødnings prosent enn stål,som kun lager hull i viltet og kan medføre store lidelser hos dyrene..( med dyrene mener jeg småvilt,som fugl og hare,ikke elg og hjort,da det der blir brukt rifle og ikke hagle)
jeg skal selvfølgelig bruke stålhagl i våpenet mitt i høst,men kun av den årsaken at det kan bli en meget dyr jakt tur om jeg blir tatt men blyhagl i beltet eller sekken,(det er snakk om en bot på inntil 10000kr),men kommer nok til og være meget forsiktig på avtrekkeren denne høsten,da skrekken er og skade skyte et dyr pga patronens dårlige kvalitet..

kjæledyr er også orkan ofre!!

desperate orkanofre sørger etter å ha forlatt kjæledyrene sine i de ødelagte husene..

jeg prøvde og bestikke redningsmannskapene med gifteringen min og til moren min,men det gikk ikke,vi fikk kun ha med en personlig gjenstand, sier valerie bennett til nyhetsbyrået AP.
mannen hennes Lorne har nettopp gjennomgått en leversplantasjon,og er dermed avhengig av medisiner,medisinene ble dermed med som personlig gjenstand mens familiens hunder måtte bli igjen..
jeg bare håper dem vil tilgi meg,sier en gråtkvalt Bennett..

tidligere i uka skrev AP om en liten gråtkvalt gutt som måtte forlate hunden sin "snowball". en politimann måtte ta fra han hunden da han ble evakuert..
"snowball,snowball" ropte gutten helt til han kastet opp!!
politimannen fortalte senere at han ikke visste hva som ville skje med hunden..

reddningsmannskapet har fortalt at det har gjentatt seg flere tusen ganger de siste ukene,dyrenes ved og vel kan sees som en liten bagatell i denne store katastrofen,men er en stor og undervudert  faktor som bidrar til mye angst hos de evakuerte,skriver AP..

menneskene i evakueringssentrene er veldig bekymret for "fluffy",kom han seg ut eller ikke,forteller Richard Garfield,professor i internasjonal klinisk behandling ved Columbia Universitetet i new york til AP..

det er en veldig stor påkjenning for folk og lure på om dyrene deres er isolert eller om de sulter sier Garfield..
dyrevernorganisasjoner jobber nå på spreng for å redde og ta vare på de forlatte husdyrene i de flomrammede områdene..

vi leser jo i media kun om mennesker og alle de tusen døde,og ja,selvfølgelig er det tragisk,men hva med alle dyrene som har blitt hjemløse og som sulter.. det er kanskje ikke så synd på dem som med oss mennesker,vi hører i hvertfall ingentingen om det!!

okseløp

årets arrangement i pamplona (spania) er over,og nok en gang har vettskremte okser blitt jaget frem i gatene for så å møte døden inne på tyrefekterarenaen.. media forteller oss om alle de "heltemodige" mennesker som blir skadet,men aldri om dyrenes redsel,stress og pinsel...
jeg skjønner at det er en lang tradisjon der nede og jage okser nedover gaten,som en sermoni før tyrefektingen begynner,og for å vise fram de store sterke dyrene,som da senere disse tøffe "matadorene" skal stikke et og et spyd i,helt til det siste døds stikket kommer og oksen faller død om mens publikum hyler av beundring til denne stolte mannen med det røde lakenet..
men si meg da en ting,er det snakk om en manndoms prøve det her,eller rett og slett fryd over og se et dyr lide til døde??

for dere som er enige med meg i at tyrefekting bør forbys,så gå inn på dyrebeskyttelsen norge og skriv under på oppropet der,og som vil bli sendt til den spanske ambassaden her i norge...
VIS DERES AVSKY!!!!

hits