Grotesk smugling!!

For et år siden fant svenske tollere 30 valper nedpresset i et bagasjerom på en merzedes,29 av dem måtte avlives.. Valpene var neddopet og sammentapede bein,for at dem ikke skulle lage lyder..I tillegg var dem uttørket og utsultet etter den lange turen fra Romania.
Tilstanden var så ille at 29 måtte avlives og en var allerede død..
Dette er ikke et unikt tilfelle i Sverige,innførselen av disse såkalte "motehundene" er enorm,og den øker stadig,fra omlag 20 tilfeller i året til rundt 180 i fjor,men myndighetene trur at mørketallene er store,med omlag 2000 hunder i fjor!!
Hundene blir formidlet via vanlige handelssider på internett,men kommer inn i sverige via organisert kriminalitet..
Disse hundene blir "produsert" i land som Ungarn,Ukraina,Polen og Baltikum hvor dem bli behandlet meget ille,tispene går drektig stort sett hele tiden,og har minimale områder og bevege seg på..

Det er ikke påvist at denne typen smugling finner sted her i Norge,men myndighetene og dyrevernsorganisasjoner følger godt med..
Det er selvfølgelig ingen garanti for at disse hundene ikke befinner seg her i landet,da du fritt kan frakte hund over grensen fra Sverige,det er en meget stor etterspørsel av disse hundene,og prisen kan være veldig høy,og det fører igjen til at smuglingen øker..
Jeg stiller meg helt uforståelig til at mennesker kan gjøre noe sånt mot små valper,og hva tjener dem på å la alle hundene dø av sult og tørste?

Min oppfordring til alle hunde kjøpere er å kontakte Norsk Kennel Klubb før dere kjøpere dere hund,dem er behjelpelig med og skaffe godkjente valper fra norske oppdrettere. selv om disse valpene kan koste noe mere så er det vel verdt det,istedenfor og hjelpe disse idiotene med og smugle og misshandle disse små valpene.. Gå heller inn på NKK.NO og finn rasen dere ønsker,og kontakt valpeformidlingen i den respektive rasen,på den måten kan vi bidra med og holde disse kriminelle organisasjonene unna Norge.
pigghalsbånd!!

vel,syns kanskje det var på tide og skrive noe nytt her,er visst ei stund sea gitt!!

jeg har lenge hvert opptatt av jaktprøver,spes da med fuglehund,og det er en sak som stadig blir omdiskutert i "fuglehunden" et klubb blad for fuglehund entusiaster,og det er bruken av dette pigghalsbåndet..
det har hvert et forbud mot dette båndet her i landet i flere år,og det har fungert utmerket bra i alle miljøer untatt i den stående fuglehundsporten. her er det gamle ordtaket,"gamel vane er vond og vende" fremdeles aktuelt hos enkelte utøvere..
jaktprøvedommere for stående fuglehunder har fått innstrukser om og kontrollere at deltakere ikke bruker pigghalsbånd. Mange dommere har fulgt dette lojalt,men dessverre har det skjedd noen overtramp.
Dette har ikke bare opprørt mange innen hundesport miljøet,men også blant flere som ikke har noen spessiell tilknytning til hundesport.
Reaksjonene har etterhvert blitt meget sterke,bildet av siste vinters NM vinner gjorde ikke akkurat saken no bedre der han gladelig poserte med sin hund og stolt viste fram sitt "flotte" halsbånd,på første side i et kjent jaktblad,det kan vel sammenlignes med og helle bensin på bålet?
Etikkutvalget i mattilsynet er nå koblet inn,Norsk Kennel Klubb`s formann Eivind Mjærum,har hvert i møte med representanter for mattilsynet,og signalene fra myndighetene er tindrende klare : Fuglehundklubben må få orden i egene rekker,de må påse at pigghalsbånd ikke benyttes under aktiviteter tilknyttet stående fuglehunder.
Brytes dette forbudet kan det i ytterste konsekvens bli til at myndighetene kan nekte klubbene og arrangere prøver!!!
Dette vil i mange øyne være ekstremt drastisk,og for alle oss som ikke bruker dette pigghalsbåndet særdeles urettferdig!!
Men hundesport og spessiellt jaktprøver og jakt voktes i dag med argus øyne av en rekke organisasjoner som ser meget negativt på alle former for jakt og jaktprøver.
På kontinentet står flere dyreværnsorganisasjoner meget sterkt,likeledes ser vi at noe av det samme er i ferd med og skje her i Norden.
Revejakt er nå forbudt i England,i Sverige jobber nå en organisasjon for fullt for å få stoppet harejakt. Hva blir det neste??
Skal stående fuglehund folket  få lov og dyrke sin hobby så må de følge de påbud som myndighetene har vedtatt!!
Erfaring har vist at med grundig opplæring og kontakttrening så er det fullt mulig å lære en jaktsugen fuglehund og gå pent i bånd mens de venter på sitt slipp ( det slippes nemlig bare to ekviparsjer om gangen pr gruppe,resten må gå i bånd og vente på tur)
Dette er en trenings sak som fuglehundklubben må legge vekt på under sine instruksjonskurs,slik at vi også i framtiden får dyrke jakten og jaktprøver..
Så hvorfor er det noen som ikke kan rette seg etter loven? jeg mener at hvis du ikke har såppas kontroll på hunden din at den ikke kan gå uten pigghalsbånd på jaktprøver,så har dere ikke noe der og gjøre..
SKJERP DERE!!!!

hits